Bento - artă la caserolă

14 iulie 2012 |

'Neata! Azi m-am hotarat sa va povestesc un picut de o pasiune mai veche de-a mea, pusa in aplicare de vreo 3 luni incoace - BENTO.


Dupa cum va povesteam cu ceva timp in urma, accidentele sistemului meu imunitar m-au facut  sa devin un pic mai atenta la alimentatia zilnica. Din categoria "schimbari mici, efecte mari", am decis sa renunt la a mai  cumpara mancarea de pranz. Asa ca am inceput sa o pregatesc acasa, in bucataria mea cea confortabila. N-a fost prea greu, caci oricum detestam mancarea de la cantina cladirii in care lucrez.

Rezultatul:

  • mancare pe gustul meu
  • 100% incredere in ceea ce mananc (fara sa ma mai intreb: aoleo, or fi spalat astia salata? dar punctuletul asta negru ce o fi?)
  • un hobby zilnic ce implica folosirea imaginatiei - care imi lumineaza un pic dimineata oricat de intunecat ar fi afara sau in viata.
Acum ca ati aflat cele 3 beneficii magnifice, sa va lamuresc un picut ce e cu bento asta (daca nu cumva stiti deja). 

Ce este BENTO?

Bento este o cutie cu mancare aranjata astfel incat sa incante ochiul - de aceea l-am si numit "arta la caserola". Ideea vine de la japonezi (faimosi pentru concepte simple, dar de mare efect si utilitate) si are o vechime de sute de ani. 
Mancarea este variata si vine in portii mici, iar aspectul atragator se bazeaza pe jocul cu forme, culori, imbinari si proportii. 
Poate fi folosit pentru mic dejun, pranz, cina, de luat in excursii sau in parc, la scoala, la serviciu sau la gradinita. Tu alegi!

Ca sa pornesti la drum ai nevoie de o cutie si de mancare. Simplu, nu? Poti sa te ajuti de recipiente mai mici, colorate sau cu forme interesate, dar daca nu ai, nu considera asta un obstacol.

Daca vorbele mele inca nu v-au convins sa incercati, poate va convinge colectia mea de bentouri. Sper sa reusesc sa postez cate unul pe zi (e greu cu luarea angajamentelor, asa ca prefer sa nu promit nimic).


Pana la urmatoarea intalnire virtuala, o zi faina sa aveti!


Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...