Rulouri cu pui

26 octombrie 2011 |
Va mai amintiti de rulourile cu puisor de care va pomeneam acum cateva zile ? Da sau nu, nu mai conteaza acum. Iata-le!
Sunt super, super delicioase!!! Nu ma credeti? Testati-le :D

Singura lor problema e ca nu conteaza cate faci, intotdeauna vor fi insuficiente. Desi de cele mai multe ori le gatim seara, deja a 2a zi ne trezim cu doar cateva bucati in tava (pt ca bineinteles a avut cine "sa aiba grija de ele":D).
Le incadrez si pe ele in categoria "aperitive de mare succes".


Inainte de a porni in calatorie, trebuie sa va mai spun ca pt. prepararea lor am folosit foi yufka (asta e numele turcesc, nu stiu cum s-ar traduce in romana), foi pe care le-am cumparat din magazinele alimentare turcesti.
In cazul in care nu gasiti astfel de foi in orasul vostru, eu zic ca pot merge foarte bine si foile de placinta.

Pana la urma si eu am incercat foile astea din intamplare. Pur si simplu eram in magazin cu gandul sa iau foi de baclava, cand am vazut soiul asta nou. Si atunci mi-am zis: hmmm, ia sa vedem astea cum sunt :D Si au fost bune!

Update: se pare ca yufka inseamna aluat in turca. Totusi, aluat e un termen prea general, asa ca incercati sa le gasiti in magazine direct dupa numele turcesc :D

Ingrediente
- foi yufka
- 1/2 piept de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ou
- sare, piper, cimbru
- patrunjel (optional)
- ulei
- 1 ou pt uns

1 Taiem pieptul de pui in bucati de grosime medie. (astfel, dupa prajire puiul va ramane moale la interior).

!!! moale la interior nu inseamna nepatruns.

2 Taiem ceapa cubulete.
3 Dam morcovul pe razatoare.
4 Punem putin ulei la incins intr-o tigaie. Adaugam bucatile de pui  si le lasam la prajit timp de cca 5-7 minute la foc mediu, timp in care ar tb. sa se rumeneasca frumos :)
In timpul prajirii, amestecam din cand in cand bucatile, pentru o rumenire uniforma.
5 Separat calim si legumele: punem din nou putin ulei la incins intr-o tigaie si adaugam ceapa.
Calim ceapa timp de 2 minute dupa care adaugam morcovul ras si amestecam. Tinem amestecul timp de inca 2-3 minute pe foc amestecand din cand in cand.
6 Zdrobim bucatile prajite de pui cu ajutorul unei spatule cu muchie ascutita (asta e unul din motivele pentru care nu vrem un pui prajit uscat :D). Daca nu aveti o astfel de spatula, incercati cu o lingura de lemn (nu garantez) sau chiar incercati sa le taiati cu cutitul.

Eu le zdrobesc intr-un castron pentru a evita sa arunc cu pui in dreapta si stanga :D
7 Amestecam puiul zdrobit impreuna cu legumele calite, patrunjelul tocat marunt si 1 ou.
Condimentam amestecul cu sare si piper dupa gust.
8 Scoatem foile de yufka/placinta din ambalaj.
Asezam pe centrul bazei 1-2 linguri de compozitie si o impaturim ca la sarmale (rulam, indoim marginile in interior si rulam pana la capatul foii).
Repetam pana la terminarea compozitiei.
Asezam rulourile intr-o tava acoperita cu hartie de copt si le ungem cu ou batut.
9 Incingem cuptorul la 200 de grade Celsius. Introducem tava cu rulouri la cuptor timp de cca . 20 minute (sau pana cand rulourile se rumenesc frumos).
Asta-i tot!



A se servi calde sau reci. Merg de minune combinate cu crema de branza sau cu un sos de iaurt cu usturoi.

Pofta buna!

2 comentarii :

  1. Draga mea,fantastice rulouri si eu pregatesc ceva asemanator cu umplutura de brinza si prajite in ulei,desigur sint ale tale mai sanatoase dar merita sa incerci si cele umplute cu brinza.
    Pupici si felicitari ptr.blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lale, multumesc pentru comentariu si aprecieri! Am facut si cu umplutura de branza - aceeasi compozitie ca la Placinta cu feta si praz, dar tot la cuptor. Pt. prajit ar tb. sa folosesc alt tip de foaie ("feuille de brick" se numeste in franceza).

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...