Aluat de sare

27 aprilie 2011 |

V-am promis acum vreo 2 zile ca va povestesc ce si cum trebuie facut pentru a obtine rasfaturi pentru o burtica fericita :))
Incerc sa ma tin de cuvant, asa ca sa o luam incetisor pas cu pas (sau in ordine cronologica).

Astazi va prezint in premiera (la mine asta a fost prima incercare) cum se prepara un aluat de sare, care poate fi utilizat pentru a prepara carnea la cuptor.
Eu l-am folosit la miel, dar... don't panic! la carte zice ca poate fi folosit cu mare succes si la porc sau vita. Imi plac preparatele astea multifunctionale :P Sper sa apuc sa testez cat mai curand cat adevar exista in aceste spuse. Pana una alta, haideti sa vedem ce e cu aluatul asta.

Cateva observatii importante inainte de a porni in excursia din salina:
 - aluatul nu este comestibil !!!
 - aluatul trebuie lasat sa se odihneasca minim 2 ore la frigider inainte de a-l folosi, asa ca rezervati-va timp pt. asta. Cel mai simplu e sa-l pregatiti de cu seara si a doua zi il aveti la indemana imediat. 

Ingrediente (pentru a inveli o bucata de carne de cca 1kg)
 - 200g sare grunjoasa
 - 125g sare fina
 - 500g faina
 - 300ml apa calduta
 - 1 albus
 - 2-3Lg amestec de: rozmarin, cimbru, marar tocate marunt 
  (asa scrie la carte, dar eu am incalcat regulile si am pus doar cimbru uscat)

1 Amestecam sarea, faina, albusul si plantele aromatice, dupa care adaugam apa calduta.
2 Amestecam totul pana cand capata o usoara consistenta de aluat.
3 Transferam aluatul pe o suprafata presarata cu faina in prealabil si continuam sa framantam pana cand devine omogen (cateva minute maxim).
4 Invelim aluatul in folie de plastic si-l bagam la frigider (min. 2 ore).
Aluatul e gata!
Nu ne mai ramane decat sa-l intindem si sa invelim carnea in el. 

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...