Aluat de choux

13 ianuarie 2011 |

Aluatul de choux poate fi folosit pentru pregatirea gogoselelor pentru choux a la creme, eclere, profiterol. Eu va propun sa mergeti mai departe si sa-l folositi si pentru preparate sarate, intrucat cantitatea de zahar poate trece neobservabila.

Ingrediente (cca. 50 gogosele)
- 125ml lapte
- 125ml apa
- 5 oua
- 110g unt
- 140g faina
- 1lg rasa de zahar
- 1lg rasa de sare

1 Punem la fiert intr-un vas laptele, apa, untul, zaharul si sarea.

2 In momentul in care incepe lichidul incepe sa fiarba, adaugam rapid toata faina si amestecam bine, bine pana cand toata faina este incorporata (cca 1minut).
3 Continuam sa amestecam aluatul timp de 2-3 minute cu o lingura de lemn pana cand acesta incepe sa se desprinda de pereti si sa se formeze ca un soi de bila (vasul e inca pe foc pe parcursul acestui pas) :D
Transferam aluatul intr-un bol cuprinzator. Adaugam un ou peste compozitie si amestecam bine pana la incorporarea completa a acestuia. Continuam in mod similar cu fiecare ou ramas.
5 Dupa incorporarea oulelor continuati sa amestecati aluatul pana cand acesta incepe sa curga de pe lingura sub forma de panglica.
6 Spritam aluatul in tava in forma preferata (bastonase, rozete, etc) si  introducem tava la cuptorul preincins la 180 grade Celsius.
Lasam la copt timp de 7 minute cu usa inchisa, dupa care coacem cu usa cuptorului usor intredeschisa, pana cand gogoselele se umfla si se rumenesc. Pentru a tine usa cuptorului usor intredeschisa, introduceti o lingura de lemn intre usa si cuptor.
! Timpul specificat este pentru gogosele de cca. 5cm diametru.


7 Scoatem gogoselele din cuptor si le lasam la racit pe un gratar.

Asta-i tot! Gogoselele sunt gata pentru a fi umplute :)


Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...