Lasagna rolls

25 noiembrie 2010 |

Continuam si azi seria retetelor pe baza de sos ragu . Si aceste rulouri sunt un soi de improvizatie. De fapt, as putea spune mai degraba ca am transformat o lasagna sub forma de straturi intr-una sub forma de rulouri. Iar asta din cauza ca nu aveam la dispozitie o tava mai mare in acel moment. V-am zis eu ca nevoia este mama invataturii, nu?
In plus, rulourile sunt mai practice in momentul servirii, iar in opinia mea si gustul este mai bun.

! In reteta curenta rulourile sunt inundate in sos bechamel. Intrucat pentru unele persoane cantitatea poate fi prea mare, puneti incera sa folositi jumatate sos bechamel si jumatate sos de rosii sau sos ragu. In acest caz injumatatiti cantitatile pt. sosul bechamel.

Ingrediente - 7 rulouri
- 6 foi de lasagna (cate una pt. fiecare rulou)
- 200g sos ragu
- 400ml sos bechamel
- parmezan

Sos bechamel 

- 400ml lapte
- 40g faina
- 40g unt


1 Punem la fiert foile de lasagna in apa cu un strop de ulei. Le vom tine in apa pana cand devin usor flexibile (astfel incat sa le putem rula).
2 Intre timp preparam un sos bechamel.
Punem un vas pe foc si adaugam untul la topit.
3 Dupa topirea untului adaugam faina.

4 Amestecam bine, bine in continuu la foc mediu timp de cateva secunde.
Va recomand folosirea unui tel sub forma de para pentru amestecare.
5 Incepem sa adaugam treptat laptele, amestecand in continuu pana cand compozitia incepe sa se ingroase usor. Scoatem de pe foc in momentul in care obtinem consistenta ca de... sos (sau consistenta ca de ciulama, daca va este mai familiar).
Sosul bechamel este gata.
6 Luam o foaie de lasagna suficient de flexibila, adaugam cca. 2Lg de sos ragu si rulam usor pana la capat.
Puteti ajusta cantitatea de sos ragu in functie de preferinta.
7 Continuam sa umplem si sa rulam toate foile de lasagna.

! La final ar trebui sa va mai ramana in plus sos ragu.
8 Turnam un strat de sos bechamel intr-o tava adanca (adancimea tavii tb. sa fie minim cat diametrul rulourilor).
9 Asezam cu grija rulourile in tava.
10 Turnam sosul bechamel ramas peste rulouri. Punem deasupra si sosul ragu ramas si apoi presaram parmezan pe deasupra.
Daca nu vreti sa puneti atat de mult sos bechamel, alternati un strat de sos de rosii sau sos ragu cu un strat de sos bechamel.
11 Incingem cuptorul la 180-200 grade Celsius si introducem tava. Tinem rulourile la cuptor pana cand suprafata se rumeneste frumos (10-15min.).
Scoatem tava din cuptor.  Se consuma calde.




Pofta buna!

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...