Gauffre omleta

31 august 2010 |

Daca te-ai plictisit de clasica omleta de dimineata si ai chef sa gatesti poti incerca reteta de mai jos :) Forma de prezentare poti sa o alegi tu. Eu am folosit aparatul de gauffre pt. ca tocmai l-am recuperat si voiam sa-l fac util cat mai repede.

Ingrediente
- 3 oua
- 150g sunca
- 100g cascaval
- 2 cepe
- 9 ciuperci champignon
- 200ml smantana
- 2-3 linguri faina
- (optional) praf de copt

1 Curatam ciupercile, le spalam si le lasam la uscat.





2 Taiem sunca bucatele.





3 Tocam ceapa marunt.





4 Tocam ciupercile marunt.





5 Rumenim putin sunca intr-o tigaie incinsa.





6 Adaugam ceapa peste sunca.





7 Adaugam si ciupercile si continuam sa calim timp de aproximativ 2 minute.




8 Incepem sa pregatim omleta. Batem bine ouale intr-un bol :)





9 Adaugam smantana peste ouale batute si amestecam bine.





10 Adaugam faina in compozitia obtinuta anterior si amestecam bine.
!!! Atentie !!! daca faina dumneavoastra nu contine praf de copt, puteti opta acum pentru a adauga si praful de copt.



11 Incorporam si cascavalul ras in omleta.





12 La final adaugam peste omleta amestecul de sunca, ceapa si ciuperci.




13 Turnam compozitia in aparatul de gauffre. Eu am pus cate 3 linguri de compozitie pentru fiecare portie.

Pofta buna!







Variatii de coacere:
- in tigaie, sub forma clasica de omleta
- in tigaie, in forme rotunde (in cazul in care aveti) - astfel se preteaza si ca aperitive
- la cuptor, intr-o tava tapetata cu felii de paine. In cazul acesta cred ca se poate elimina faina din compozitie.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...